Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Prolećno zapečeno jelo sa malo ugljenih hidrata

Prolećno zapečeno jelo sa malo ugljenih hidrata

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Prolećno zapečeno jelo sa malo ugljenih hidrata
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusno zapečeno jelo za one, koji znaju da je put do savršene figure sa dijetom koja uključuje jela sa malo ugljenih hidrata"

Potrebni sastojci

  • spanać - 200 g, svež
  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 5 komada, samo belanca
  • beli luk - 2 čena
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 10 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 30 g, za premazivanje pleha
  • zelene paprike - 1 komad (šilja)
  • seme suncokreta - 1 - 2 supene kašike, oljušteno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i poparite spanać. Možete i da ga ne sečete.

U duboku posudu izrendajte krupnije tikvicu, kačkavalj i sir. Dodajte spanać, iseckani beli luk, masline, odvojene od koštica, mekani kravlji maslac.

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom i jabukovim sirćetom i dodajte. Promešajte.

Stavite so, viljuškom umutite belanca i kokosovo brašno. Ponovo promešajte i ostavite smesu na oko 5 minuta.

Kokosovo brašno će upiti tečnost i dobićete gustu smesu za keks.

U pleh sa dnom koje se ne lepi, namazan maslinovim uljem, sipajte smesu i poravnajte.

Poređajte zelenu papriku, isečenu na krugove odozgo.

Pospite semenom suncokreta.

Pecite na 190 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: