Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa kozijim sirom i slatkom

Kiflice sa kozijim sirom i slatkom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kiflice sa kozijim sirom i slatkom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Verujete li u ljubav prema kiflicama na prvi zalogaj ili da sačekamo da probate ove kiflice i posle da vas pitamo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 320 g + za mešnju
  • kvasac - 18 - 20 g, svež
  • sveže mleko - 125 ml
  • maslac - 60 g, mekan
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 30 g
  • so - 1 kašičica
  • koziji sir - 150 g
  • slatko - oko 10 supenih kašika
  • susam - crni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku šećera u mlakom mleku. Lepo promešajte i pokrijte krpom 7-8 minuta da nadođe.

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte 2 malo umućena jajeta sa preostalim šećerom, solju i nadošlim kvascem.

3. Zamesite meko testo, dodajte po malo brašna dok ne prestane da se lepi po prstima. Od mešenja testo polako dobija elastičnost, zato nemojte preterivati sa brašnom da ne postane previše tvrdo.

4. Stavite u posudu, malo namazanu, pokrijte krpom i ostavite da nadođe 1 sat ili dok se ne utrostruči.

5. Razvijte nadošlo testo na brašnom posutoj radnoj površini na tanku, okruglu koru. Isecite na 12 trougliva.

6. U široki deo svakog trougla stavite po parče kozijeg sira i kašiku slatkog. Uvijte kiflice i poređajte u namazan pleh ili obolžen papriom za pečenje, ostavite razmak između svake kiflice. Namažite umućenim žumancem sa malo vode, pospite susamom.

7. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: