Način pripreme
1. Rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku šećera u mlakom mleku. Lepo promešajte i pokrijte krpom 7-8 minuta da nadođe.
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte 2 malo umućena jajeta sa preostalim šećerom, solju i nadošlim kvascem.
3. Zamesite meko testo, dodajte po malo brašna dok ne prestane da se lepi po prstima. Od mešenja testo polako dobija elastičnost, zato nemojte preterivati sa brašnom da ne postane previše tvrdo.
4. Stavite u posudu, malo namazanu, pokrijte krpom i ostavite da nadođe 1 sat ili dok se ne utrostruči.
5. Razvijte nadošlo testo na brašnom posutoj radnoj površini na tanku, okruglu koru. Isecite na 12 trougliva.
6. U široki deo svakog trougla stavite po parče kozijeg sira i kašiku slatkog. Uvijte kiflice i poređajte u namazan pleh ili obolžen papriom za pečenje, ostavite razmak između svake kiflice. Namažite umućenim žumancem sa malo vode, pospite susamom.
7. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.