Sladoled od višanja

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Sladoled od višanja
Fotografije: Veca
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ako je voćni, neka je od višanja - najbolji sladoled za vrele letnje dane."

Potrebni sastojci

  • višnje - 300 g
  • jogurt - 180 g jogurta
  • šećer - 6 kašika šećera
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • slatka pavlaka - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Višnje oprati, očistiti od koštica (ukoliko koristite sveže višnje, a ako kupujete, odmrznite ih pre upotrebe), staviti ih u blender, dodati šećer, vanilin šećer i usitniti u blenderu.

Potom dodati jogurt, uključiti blender - dok smesa ne posatane kašasta. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.

Smesu iz blendera usuti u dublju posudu, dodati umućenu slatku pavlaku i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu usuti u plastičnu posudu, zatvoriti poklopcem i odložiti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).

Kašikom za sladoled vaditi kugle, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: