Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Parfe torta sa ananasom

Parfe torta sa ananasom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Parfe torta sa ananasom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Da li želite parfe tortu sa ananasom, hajde sada vi nas pitajte"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 kom., gotove
  • slatko od borovnica - 200 g
  • pavlaka - 800 g, kisela
  • pundig - 1 kesica, od vanile bez kuvanja
  • ananas - 1 komad, krugovi iz konzerve
  • ananas - 1 komad, komadi iz konzerve
  • želatin - 2 komada
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pavlaku, šećer i puding u posudu i umutite.

Otvorite konzervu ananasa, ocedite sok i voće isecite i dodajte u pavlaku.

Rastvorite kesicu želatina u malo hladne vode, ostavite da nabubri, nakon toga rastopite u mikrotalasnoj nekoliko sekundi. Dodajte i njega u posudu i promešajte.

Stavite u kalup jednu koru, namažite slatkom i stavite pavlaku, poravnajte.

Drugu koru namažite slatkom i stavite u kalup sa slatkom nadole ka pavlaci.

Stavite u frižider da se ohladi.

Otvorite konzervu sa krugovima ananasa, ocedite u posudi, odvojite voće sa strane, stavite sok u šerpu i sok koji ostaje iz prve konzerve i ugrejte na vatri, ne treba da provri.

Rastvorite i drugi želatin na isti način i dodajte u sok od ananasa. Promešajte i ostavite da se ohladi.

Treba daa sačekate da sok počne da se želira, poređajte krugove preko kore u kalupu i onda sipajte sok. Ako sipate u tečnom stanju, pokvasiće celu tortu.

Ostavite u frižidru da se ohladi i da se želatin stegne minimum 6 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: