Način pripreme
Sušeno voće se prethodno namoči u soku /100 ml/, barem 8 sati, žumanca se mute sa 70 g šećera na vodenoj pari dok se ne pretvore u gustu penu.
Belanca se mute sa ostalim šećerom /140 g/, dodaje se polako u delovima dok se ne pretvori u sneg, pažljivo se meša sa brašnom i voćem.
Peče se na 170 °C 30 minuta.
Nakon što se kora ohladi, seče se na 3 dela, prelije se sokom od ananasa /600 ml/.
Krem se pravi od 300 g bele čokolade pomešane sa 300 ml pavlake. Pavlaka proključa, skida se sa vatre i dodaje se bela čokolada.
Kada se u potpunosti ohladi, dodaje se u 600 ml umućene pavlake i 200 g krem sira.
Specijalna torta sa pavlakom se premazuje kremom i između redova se stavljaju komadići ananasa.
Ukras naše ananas torte je od kokosovog brašna sa strane borda, odozgo se ukrašava špricom sa ostalim kremom i komadićima ananasa uvaljanim u kokos.
Tropska torta sa ananasom je savršena za svaki praznik.