Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Dinstana srnetina sa crnim vinom

Dinstana srnetina sa crnim vinom

Nina NordNina Nord
Džedaj
4511
Dinstana srnetina sa crnim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Ne treba vam majstorluk za spremanje savršenog srnećeg mesa - potrebno vam je samo srneće meso i ovaj isprobani recept"

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 500 g
  • crno vino - 1/2 šolje
  • pavlaka - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 4 šolje, mesni
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • majoran - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 5 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Vino se pomeša sa majoranom, biberom, solju i kašičicom maslinovog ulja. Preliva se meso i marinira se 30 minuta. Luk, celer i šargarepe se očiste i seku na kocke.

Meso se seče na krupne parčiće i zaprži se u maslinovom ulju dok korica ne postane zlatasta. Dodaje se paradajz pire i prži se još 3 minuta.

Zatim se dodaje bujon i sve se dinsta na laganoj vatri 45 minuta. Brašno se zapeče na suvom tiganju i razredi se sa malo sosa od dinstanog mesa i pavlakom. Meša se dobro i dodaje se u meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: