Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni zec sa maslacem i belim vinom

Pečeni zec sa maslacem i belim vinom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pečeni zec sa maslacem i belim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Nemojte žaliti maslac, nemojte žaliti vino - samo ćete tako dobiti savršeno pečenu zečetinu"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • maslac - 60 g, kravlji, svež
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 2 šolje (1 za sos i 1 za prelivanje prilikom pečenja)
  • beli luk - 1 glavica
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca od žilica i sala i posolimo, posipamo mlevenim biberom i stavljamo u pleh, zajedno sa maslacem, isečenim na komade.

Sipamo vino (1 šolju) i stavljamo da se peče na 250 stepeni, s vremena na vreme prelivamo tečnošću.

Da bi se brže ispeklo, u početku možemo pokriti pleh aluminijumskom folijom, nakon toga da je skinemo i da pečemo zeca dok ne bude gotovo.

Potpuno pečenog zeca vadimo na tanjir, a sos iz pleha pomešamo sa izgnječenim belim lukom, 1 čašom vina i kiselim mlekom i kuvamo na vatri.

Možemo dodati u sos i 1-2 kašičice prirodnog skroba da bi bilo gušće. Sos i pečeno meso serviramo posebno. Možemo servirati sa prilogom kuvanih makarona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: