Salata Toska

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Salata Toska
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Iza ovog jednostavnog imena se krije jedna izuzetna salata - bogata, sveža i veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pečurke - 1 tanjir
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • pileće meso - kuvane pileće grudi
  • grašak - 200 g
  • kukuruz - 200 g, šećerac
  • kačkavalj
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • majonez - 1/2 kutije
  • limun - sok od pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, isečemo na kockice i skuvamo. Šargarepu sečemo sitno, a pečurke na pola i blanširamo. Kupus sitno isečemo.

U veliku posudu prvo poređamo kuvni krompir, nakon toga grašak, kukuruz, pečurke, šargarepu i kisele krastavčiće, isečene na kockice.

Pileće grudi sečemo na tanke kriške i sipamo u posudu. Na kraju stavljamo kupus i posipamo rendanim kačkavaljem.

Za sos umutimo mleko zajedno sa majonezom i sokom od limuna, pazimo da ne bude mnogo kiselo.

Svako stavlja sos po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: