Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kaša»Piletina sa sosom od mirođije

Piletina sa sosom od mirođije

Nina NordNina Nord
Džedaj
4511
Piletina sa sosom od mirođije
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Umesto standardne piletine frikase, zašto ovaj put ne spremite jednu drugačiju piletinu sa sosom od mirođije"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • bujon - 2 kocke, pileći
  • beli biber - 8 zrna
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • jaja - 1 komad (žumance)
  • pavlaka - 100 g
  • biber - po ukusu, mleveni
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1/2 vezice
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere i skuva na slaboj vatri oko 40 minuta zajedno sa lukom, kockama bujona, belim biberom i nekoliko grančica mirođije.

Pile se vadi iz šerpe, sklanja se koža i odvaja se od kostiju. Meso se seče na ne mnogo krupne parčiće. Bujon se procedi.

Sos se sprrema tako što se maslac istopi i pomeša sa brašnom. Ohladi se i dodaje se bujon, pri čemu se postepeno meša. Kuva se na slaboj vatri oko 15 minuta uz neprestano mešanje. Žumance se muti sa pavlakom.

Sos se ohladi i pomeša se sa žumancem. Dodaje se so, biber, sok od limuna i šećer. Dodaje se na sitno isečena mirođija i parčići piletine. Sve se meša i ostavlja pola sata da upije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: