Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena piletina sa sosom od pečuraka

Pečena piletina sa sosom od pečuraka

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečena piletina sa sosom od pečuraka
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Aromatičan sos od pečuraka, uz čiju pomoć se obično pile pretvara u prefinjeno jelo, dostojno skupog francuskog restorana"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kaščica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bujon - 1 šolja pilećeg
  • za sos
  • pečurke - 500 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudicu staviti maslinovo ulje, biber, alevu papriku, so i kurkumu. Promešati i smesom premazati meso.

Meso staviti u tavu, sipati bujon i ostaviti da se zapeče 45 minuta u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečurke očistiti, a u dubok tiganj ili kaserolu staviti maslac i maslinovo ulje. Pečurke naseći i staviti i njih, da se zaprže dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodati i brašno, pa promešati. Polako, i uz neprestano mešanje, sipati mleko, pa začiniti solju i biberom.

Ostaviti sos da provri, pa kuvati 5 minuta dok se ne zgusne. Ukoliko je neophodno, dodati još malo mleka, u zavisnosti koju gustinu sosa želite.

Meso servirati sa sosom i kuvanim pirinčem, začinjenog solju, alevom papirkom i kurkumom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: