Način pripreme
Isecite pileće meso na žilijen i marinirajte ga u soku od limuna, malo ulja, soli, bibera i začina za pile. Ostavite da odstoji oko 60 minuta.
Kad bude gotovo uvaljate pileće lente prvo u brašno, posle u prethodno umućena jaja i na kraju u prezle. Ispržite dok ne postanu zlataste u zagrejanom ulju.
Izvadite i stavite u jedan red u tanjir, postavljen kuhinjskim papirom, da upije suvišnu masnoću.
Napravite sos Holandez tako što iznad kipuće vode stavite posudu sa žumancima i mešate mutilicom dok se žumanca ne zgusnu (ili dok tragovi ne ostaju prilikom mešanja).
Dodajte mlaku vodu i sok od limuna i nastavite da mešate. Na kraju dodajte meki maslac iz nekoliko puta. Mešajte dok sos ne postane homogen.
Ako se preseče može da se reši, tako što se sipaju 1-2 kašike veoma vrele vode. Na kraju začinite solju i biberom. Po želji možete da dodate kašiku senfa za drugačiji ukus sosa.
Servirajte pržene pileće parčiće sa sosom Holandez i garnirungom po želji.