Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Turska varijanta rižota

Turska varijanta rižota

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Turska varijanta rižota
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Kada si u Rimu, zna se, ali kada si u Turskoj, kako da jedeš rižoto - evo ovako"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • fida - 1/2 šolje
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • voda - topla
  • pileće meso - 150 g
  • masline - bez koštica, 50 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač potopimo 39 minuta u toplu vodu.

Ugrevamo ulje i dodajemo masalc da se rastopi. Dodajemo fidu i malo zapržimo.

Nakon toga dodajemo rendanu šargarepu i sitno iseckane paprike i masline. Dodajemo pileće meso i bujon.

Pirinač ocedimo i dodajemo. Sve to propržimo 2-3 minuta.

Dodajemo vodu koliko da pokrije ili da pređe satojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: