Krembl s kruškama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
01/07/2019
"Samo vam se čini da je je ukusan - u suštini toliko je neprimereno ukusan, da ste spremni sami celog da ga pojedete "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca109
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se zamrzbe i 180 grama se narenda na rende. Pomeša se sa brašnom i pola šolje šećera. Dodaje se so i zamesi se testo, koje prvo izgleda kao mrvice od testa. Ostavlja se 30 minuta u frižideru.

Kruške se seku na ne mnogo velike parčiće. U tiganj se stavlja preostali maslac i šećer i pravi se karamel. Dodaju se parčići krušaka i dinsta se dok ne omekšaju. U posudu za pečenje se stavljaju kruške i posipaju testom narendanim na krupno. Peče se 30 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar