Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat sa kruškama i slatkom

Rolat sa kruškama i slatkom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Rolat sa kruškama i slatkom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Jednom smo probali da držimo dijetu. To su bila najgora tri minuta u našim životima Sada lečimo traumu rolatom sa kruškama i slatkom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 120 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • kruške - 4 komada
  • slatko - 100 g, po izboru
  • pavlaka - 1 - 2 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. U njih dodajte šećer i nastavite da mešate. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite.

Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Oljuštite i izrendajte kruške.

Ocedite ih iz vode i rasporedite na papir za pečenje. Preko njih sipajte smesu, a u preostalu dodajte kakao i promešajte. Rasporedite i njega preko belog testa.

Lagano promešajte ražnjićem. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i uvijte zajedno sa papirom. Ostavite da se ohladi i pažljivo skinite papir.

U posudi pomešajte slatko sa pavlakom, promešajte i rasporedite preko rolata (dela sa kruškama).

Uvijte u rolat, stavite na tanjir i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: