Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Čili»Čili sa telećim mesom

Čili sa telećim mesom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čili sa telećim mesom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
4
"Vatreni ukus i divna aroma - obećavamo i garantujemo da ćete ga izjesti za čas"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva papričica - 1 kašičica, ljuta
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • kukuruz - 200 g, sladak
  • pasulj - 200 g (beli), konzerva
  • pauslj - 200 g (crveni), konzerva
  • bujon - 400 ml, teleći
  • paradajz pire - 50 g
  • paradajz - 400 g, konzerva
  • beli luk - 4 čena (star)
  • ljuta paprika - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 2 komada, crvena
  • luk - 2 glavice
  • kisela pavlaka - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kocke debljine 2-3 cm. Očistite povrće i isecite paprike i luk na stino, a beli luk izgnječite i narendajte.

Stavite duboki tiganj na ringlu, sipajte maslinovo ulje i stavite luk i paprike da se zaprže na kratko, dodajte belo luk, promešajte i stavite meso.

Pržite dok mešate, oko 10 minuta, nakon toha dodajte paradajz, pire, začine i pola peršuna.

Dinstajte na srednjoj temperaturi 15 minuta, dok povremeno mešate.

Stavite bujon i nastavite da dinstate pod poklopcem 3 sata na slaboj ringli, dok redovno mešate.

Pola sata pre nego što jelo bude gotovo, dodajte konzerve belog i crvenog pasulja, kukuruz i nastavite da kuvate.

Jelo treba da ostane gusto, skoro bez sosa, sa krhkim i omekšalim mesom.

Na kraju pospite preostalim peršunom i na svaku porciju stavite kašiku kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: