Način pripreme
Isecite meso na kocke debljine 2-3 cm. Očistite povrće i isecite paprike i luk na stino, a beli luk izgnječite i narendajte.
Stavite duboki tiganj na ringlu, sipajte maslinovo ulje i stavite luk i paprike da se zaprže na kratko, dodajte belo luk, promešajte i stavite meso.
Pržite dok mešate, oko 10 minuta, nakon toha dodajte paradajz, pire, začine i pola peršuna.
Dinstajte na srednjoj temperaturi 15 minuta, dok povremeno mešate.
Stavite bujon i nastavite da dinstate pod poklopcem 3 sata na slaboj ringli, dok redovno mešate.
Pola sata pre nego što jelo bude gotovo, dodajte konzerve belog i crvenog pasulja, kukuruz i nastavite da kuvate.
Jelo treba da ostane gusto, skoro bez sosa, sa krhkim i omekšalim mesom.
Na kraju pospite preostalim peršunom i na svaku porciju stavite kašiku kisele pavlake.