Jagnjeće meso sa mladim krompirićima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
02/07/2019
"Najbolji garnirung za jagnjetinu bili su i ostali mladi krompirići "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • mladi krompirići - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • nana - 1 kašika
  • začin za jagnjetinu - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na porcije. Operemo dobro krompir i isečemo na kocke.

U šerpi sa malo ulja zapržimo meso. Nakon toga dodajemo isečen luk. Stavljamo so po ukusu.

Dodajemo krompir i prelivamo vodom.

Stavljamo začin za jagnjetinu, alevu papriku i nanu, ostavljamo na tihoj vatri. Kada se meso lako kida gotovo je.

U posudu stavljamo brašno i razmutimo sa malo vode, dodajemo ga u šerpu i mešamo da nema grudvice.

Ostavljamo jagnjetinu sa krompirom 5 minuta na ringli, nakon čega je gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar