Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Australijska torta puslica

Australijska torta puslica

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Australijska torta puslica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Savršena torta - lagana, mirisna i toliko sveža - idealna za žege i gladne ljubitelje slatkog"

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • jagode - 300 g
  • šećer - 150 g + 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 5 komada, samo belanca
  • kukuruzno brašno - 4 kašičice
  • votka - 1 supena kašika
  • pavlaka - 350 g, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo tako što umutite belanca sa vaniliom na sneg, dodajte postepeno šećer, bez 2 supene kašike. Mutite dugo dok ne dobijete gustu smesu.

Pažljivo dodajte kukuruzno brašno. U veliki pleh, obložen papirom za pečenje, stavite u sredinu tri četvrtine od smese u krug sa vrhom kao kupola.

Preostali de smese sipajte kao puslice okolo. Sve pecite 2 sata na 110 stepeni. Polovinu jagoda pasirajte i dodajte 2 supene kašike šećera.

Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, naprskajte votkom i rasporedite preko osnove od puslica. Odozgo stavite cele jagode, pokrijte pireom od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: