Jagnjeći gulaš sa paprikama i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
04/07/2019
"Gulaš, ali napravljen sa jagnjećim mesom - jedite sa apetitom tokom cele godine i obavezno servirajte za Đurđevdan "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 2 kašike, od povrća
  • jagnjeće meso - 900 g, isečeno na kocke
  • luk - 1 glavica, isečena
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • paprika - 3 komada, zeena, isečena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • paradajz - 2 x 400 g (iz konzerve) isečen
  • peršun - 1 kašika, isečen
  • majoran - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • biber
  • zelena salata - za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u tiganju za prženje. Ispržite unutra kocke jagnjetine oko 5-8 minuta, dok ne postanu braon sa svih strana, dok mešte pomoću varjače.

Dodajte istucani beli luk i isečen luk i kuvajte još 2 minuta. Dodajte isečenu zelenu papriku, nakon toga pospite alevom paprikom.

Prelijte paradajz pireom i koliko je potrebno vode da prekrije meso u tiganju. Dodajte i ostale začine. Stavite jelo da se kuva i nakon toga smanjite temperaturu, pokrijte i ostavite da se krčka sat i po ili dok jagnjetina ne omekša.

Promašajte odvojeno brašno sa malo vode i sipajte ga u jelo, da se zgusne. Nakon toga kuvajte još malo, mešajući s vremena na vreme.

Servirajte gulaš, garniran sa zelenom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar