Način pripreme
Operite patlidžane za recept i prepolovite ih na dva dela po dužini.
Napravite romboidne proreze na svakoj polovini, stavite ih u tepsiju i pospite uljem.
Pecite patlidžane i paprike u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 30 minuta dok ne omekšaju.
Ogulite paradajz, rasecite ga, izvadite semenke i naseckajte ga na kockice.
Ogulite paprike i naseckajte ih na kockice.
Izmešajte unutrašnjost patlidžana.
Dodajte paradajz, paprike, beli luk, čubar, so i crni biber.
Pospite patlidžane naseckanom mocarelom i pecite još otprilike 10-15 minuta.
Patlidžan punjen paprikama, paradajzom i mocarelom - savršeni punjeni patlidžani, koje svako u kući voli.
Ako ti se recept dopada, probaj i naš predlog za patlidžan sa paradajz sosom ili ukusni Imam bayildi.