Puslice

ioanaioana
Početnik
1810
Puslice
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
15
"Koliko puslica pojedete, toliko poljubaca treba da nam date, jer smo vam dali najprovereniji recept"

Potrebni sastojci

  • belanca - 2 komada
  • šećer - 130 g, kristal
  • šećer u prahu - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se umute u penu.

Nakon toga se dodaje šećer i muti se u čvrst sneg. Kad se dobro umute na kraju se dodaje i šećer u prahu.

Oforme se puslice na papiru preko posude za pečenje u stavljaju se da se suše u prethodno zagrejanoj slaboj rerni - oko 2 sata na 120 stepeni ili 4 sata na 60 stepeni.

Gotove puslice treba da su meke unutrašnjosti. Izvadite ih i sklonite iz posude, odmah nakon što se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: