Teleći kotleti sa žalfijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
05/07/2019
"Odaćemo vam tajnu da po ovom receptu možete da napravite i svinjske kotlete - opet će biti raskošni "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći kotleti - 8 malih (mogu i svinjski)
  • biber - mleven
  • žalfija - 1 vezica, listići
  • šunka - 8 tankih kriški, sirova (slanina)
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 60 g (ulje)
  • belo vino - 120 ml (crveno)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se istuca da bude duplo šire. Svaka strana se natrlja biberom i solju. Žalfija se opere i osuši i preko svakog kotleta se stavljaju po 2 listića i jedno parče šunke (slanine).

Stavljamo na radnu površinu šunkom na dole i posipamo brašnom.

U šerpi zagrevamo masnoću, poređamo kotlete jedan na drugi šunkom na dole. Prži se na srednjoj vatri po 4-5 minuta sa svake strane.

Izvadimo meso iz šerpe i držimo na toplom. Prelivamo sok od prženja vinom i kuvamo dok se ne zgusne na jakoj vatri.

Solimo, začinjavamo biberom i prelivamo oko kotleta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar