Čorba od rakova sa zaprškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
06/07/2019
"Od pileta mleko i od raka čorba koja se inače pokazala mnogo, mnogo, mnogo ukusnom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo rakove i prelivamo ih posoljenom vodom. Stavljamo ih da se skuvaju.

Sečemo na sitno luk i beli luk i dinstamo ih u masnoći dok ne omekšaju.

Procedimo bujon od skuvanih rakova u dodajemo mu dinstano povrće. Dodajemo i brašno razmućeno u malo vode, pirinač i meso od rakova.

Kuvamo čorbu oko 15 minuta - dok ne nabubri pirinač, nakon toga je sklanjamo sa vatre.

Dodajemo umućena jaja sa kiselim mlekom i zapržimo čorbu.

Serviramo je posutu biberom i peršunom isečenim na sitno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar