Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Čorba od rakova sa zaprškom

Čorba od rakova sa zaprškom

IvankaIvanka
Početnik
538
Čorba od rakova sa zaprškom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Od pileta mleko i od raka čorba koja se inače pokazala mnogo, mnogo, mnogo ukusnom"

Potrebni sastojci

  • rakovi - 15 - 16 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • pirinač - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo rakove i prelivamo ih posoljenom vodom. Stavljamo ih da se skuvaju.

Sečemo na sitno luk i beli luk i dinstamo ih u masnoći dok ne omekšaju.

Procedimo bujon od skuvanih rakova u dodajemo mu dinstano povrće. Dodajemo i brašno razmućeno u malo vode, pirinač i meso od rakova.

Kuvamo čorbu oko 15 minuta - dok ne nabubri pirinač, nakon toga je sklanjamo sa vatre.

Dodajemo umućena jaja sa kiselim mlekom i zapržimo čorbu.

Serviramo je posutu biberom i peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: