Način pripreme
1. Uključite rernu da se zagreva do 160 stepeni. Namažite sa malo maslaca 4 vatrostalne posudice ili čaše zapremine 200 ml.
2. Narendajte ili iseckajte na sitno jabuku, ne ljušteći je. Pomešajte sa rumom, sokom od limuna, smeđim šećerom i suvim grožđem.
3. Umutite maslac sa šećerom u prahu, prstohvatom soli i narendanom mahunom vanile. Čim dobije vazdušasti kremić dodajte jedno po jedno jaja uz neprestano mešanje. Dok se jedno ne usvoji ne dodajte drugo.
4. Sipajte u porcijama brašno od spelte sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno. Na kraju sipajte i smesu sa narendanim jabukama i mutite još nekoliko sekundi.
5. Sipajte u čaše (kalupe za mafine) i pecite kolačiće oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Nek vam je slatko!