Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Crne arapske lepinje

Crne arapske lepinje

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Crne arapske lepinje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"A da li ste vi probali zdraviju varijantu arapskih lepinja - sa tipskim brašnom"

Potrebni sastojci

  • tipsko brašno - 400 g
  • voda - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - 8 g, (suv)
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje i u sredini se oformi udubljenje. Sipaju se soda, šećer, kvasac i maslinovo ulje.

Postepeno se dodaje voda i zamesi se glatko elastično testo. Ostavlja se na toplom da raste.

Gotovo testo se premesi na brašnom posutoj radnoj površini i podeli se na lopte.

Lopte se razvijaju na tanke lepinje. Pokrivaju se i čeka se da narastu. Peku se na zagrejanom saču ili tiganju.

Gotove lepinje se posipaju vodom i uvijaju se u krpu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: