Način pripreme
1. Ugrejte mleko, vodu i maslac. Pre nego što provri sipajte brašno odjednom i mešajte intenzivno dok ne dobijete kuvano testo koje se odvaja od ivica i dna posude.
2. Skinite sa vatre i ostavite 10 minuta.
3. Razbijte jedno jaje i mutite dok se potpuno ne integriše, nakon toga uradite isto i sa drugim.
4. Sipajte kašičicu soli i šećera, izrendajte 50 g ementala i promešajte.
5. Pokrijte dno pleha papirom za pečenje i špricem ili kašikom stavite na rastojanju od smese, količinu malo veću od oraha. Možete dati željeni oblik - okrugao, duguljast, gladak ili kovrdžav.
6. Pospite preostalim izrendanim ementalerom svaki ekler i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
7. Ostavite gotove slane eklere sa ementalerom da se malo ohlade. Servirajte slane eklere po želji posute sa malo aleve paprike.
Prijatno!