bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Kiflice sa ementalerom i semenom lana

Kiflice sa ementalerom i semenom lana

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Kiflice sa ementalerom i semenom lana
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije22
"Pripremamo klasaciju najukusnijih tvorevina od testa i imamo potrebu za vašim mišljenjeim - da li da ovu uključimo ili da je uključimo U vezi s tim, primamo i mito na adresu redakcije"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 800 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika, ravna
  • ulje - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • seme lana
  • kiselo mleko
  • ementaler - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo mlake vode. Pospite šećerom i brašnom i osavite da se aktivira. Sipajte kvasac u prosejano brašno, razbijte jaja, dodajte ulje i kiselo mleko.

Promešajte i zamesite meko testo. Ostavite testo da naraste i udvostruči svoj obim. Gotovo testo razvijte i isecite na kvadrate. Stavite u svaki kvadrat po parčence ementalera.

Uvijte i poređajte kiflice u posudu za pečenje s nelepljivim dnom. Namažite svaku kiflicu umućenim žumancem pomoću silikonske četke. Pospite semenom lana. Ispecite dok ne postanu zlataste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: