Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Čorba od rakova i đumbira

Čorba od rakova i đumbira

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Čorba od rakova i đumbira2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nećete povrerovati da se toliko ukusna čorba sprema tako lako"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad, isečena
  • praziluk - 1 komad, isečen
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 900 ml, riblji
  • rakovi - 2 komada, srednje veliki
  • đumbir - 1 prstohvat, svež
  • soja sos - 1 kašičica
  • anis - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pavlaka - 100 ml, tečna ili kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta.

Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom.

Ostavlja se da se krčkaju oko 10 minuta, ili dok povrće ne omekša. Posipaju se solju i biberom. Čorba se servira vruća, nakon što je promešate sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: