Način pripreme
U 50 ml mleka sa prstohvatom šećera rastvorite kvasac, dodajte 1 supenu kašiku brašna, promešajte dok ne dobijete kašu i ostavite da nadođe.
Skrob rastvorite u hladnom mleku, stavite u posudu na vatri, dodajte šećer i promešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, dodajte maslac i vanilu, promešajte i ostavite da se ohladi.
Zamesite meko testo, dodajte u nadošao kvasav hladni krem. Moguće je da će upiti manje brašna nego što je navedeno u receptu - zavisi od gustine skroba. Ostavljamo na toplom da nadođe 30 minuta.
Podelite testo na tri dela, u jedan stavite 5 g kakaa i promešajte, drugi deo - 10 g kakaa i pomešajte da se oboji i dobro upije kakao, a treći deo ostavljamo sveta.
Svkai deo delimo na jednak broj loptica, njih možemo razvući rukama na male kružuće i da poređamo jednu na drugu, prvo svetao krug, braon krug i tamniji braon krug i uvijemo u rolat.
Poređamo sve rolate jedan na drugi i pečemo 40 minuta na 180 stepeni. Dok je još topao slatki hleb, možemo dodati čokoladu.