Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Kvadratni slatki hleb sa pireom od bundeve

Kvadratni slatki hleb sa pireom od bundeve

NikiNiki
Guru
565853k
Kvadratni slatki hleb sa pireom od bundeve
Fotografije: Niki
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Ovaj slatki hleb je odgovarajuć kako za dorućak, tako i za desert u kasnim poslepodnevnim časovima"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • bundeva - 180 g
  • šećer - 30 g
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • sok od pomorandže - 125 ml, topli
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • brašno - 550 g
  • Nadev
  • šećer - 80 g
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica, suvi, mleveni
  • Glazura
  • šećer u prahu - 200 g
  • sok od pomorandže - 3 supene kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu isečemo na komade i kuvamo, nakon čega je pasiramo.

Sipamo sok od pomorandže u posudu, dodajemo kvasac, šećer i istopljeni maslac, ostavljamo na 15 minuta.

U smesu dodajemo pire od bundeve, so i postepeno počinjemo da dodajemo prosejano brašno.

Testo treba da bude lepljivo. Gotovo testo stavljamo u podmazanu posudu, pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom na 2 sata.

Testo stavljamo na nabrašnjenu radnu površinu, razvijamo u pravougaonik.

Posipamo prethodno pomešanim sastojcima za nadev.

Sečemo na 5-6 ivica, stavljamo trake jednu na drugu i sečemo na 4 dela.

Kalup za pečenje podmazujemo maslacem, ređamo kvadrate, pokrivamo krpom i ostavljamo na 30 minuta.

Slatki hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.

U posudici pomešamo šećer u prahu, sok od pomorandže i vode, koliko je potrebno da se dobije kašica.

Dobijenom kašom zalivamo ohlađeni kvadratni slatki hleb sa pireom od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: