Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Pasulj paprikaš sa svinjskim ušima

Pasulj paprikaš sa svinjskim ušima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Pasulj paprikaš sa svinjskim ušima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
10/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Sačuvana marka naših baka, koje su znale koja su najukusnija jela - pasulj paprikaš sa svinjskim ušima"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, kuvan, iz konzerve
  • svinjske uši - 350 - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struka
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 2 supene kašike ili po ukusu
  • menta - 2 - 3 grančice, suva
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 - 2 supene kašike
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite svinjske uši i prelijte obilno vodom. Skuvajte dok ne budu potpuno gotove - oko 1 sat i 20 minuta. Pratite ih da biste dodavali vodu kada ispari.

2. Sitno iseckajte povrće, bez paradajza i pržite na umerenoj vatri u ulju sa malo soli, oko 10 minuta.

3. Izrendajte paradajz i nakon minut-dva sipajte alevu papriku. Mešajte kratko i sipajte bujon od svinjskih ušiju.

4. Kuvajte oko 30 minuta i dodajte uši, isečene na komade. Stavite i pasulj, ocedite ga od tečnosti u tegli. Začinite solju, nanom i mentom i po želji pecite jelo u rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari. Druga varijanta je da dinstate kratko.

5. Janiju servirajte sa ljutim paprikama i odgovarajućom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: