Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Posna pita sa višnjama

Posna pita sa višnjama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posna pita sa višnjama
Fotografije: Veca
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Klasika nikada ne izlazi iz mode"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 9 kom. (oko 250 g), tanke
  • šećer - 15 kašika
  • prezle - 6 kašika
  • višnje - 400 g, zamrznute
  • voda - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju uliti vodu, dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, posuti sa 2 kašike šećera.

Staviti drugu koru, pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa dve kašike šećera. Prekriti trećom korom, poprskati je mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj rasporediti višnje.

Preko višanja rasporediti dve kašike prezli, a preko prezli posuti 1 kašiku šećera. Uviti u rolat i staviti u pleh obližen pek-papirom.

Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom na isti način, napraviti još dva rolata pa i njih staviti u pleh.

Premazati ih mešavinom ulja i vode i iseći na parčad željene veličine (zaseći, kako bi se pita, kada se ispeče, lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotovu pitu izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi. Posuti je šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Obavezno koristite zamrznute višnje, ne odmrzavajte ih pre upotrebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: