Sardine u tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
11/07/2019
"Dok pravite sardine, mi ćemo otići po pivo, a posle ćemo zajedno jesti "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sardine - 400 g
  • origano - prstohvat
  • limun - 1/4 kriške
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - tek toliko da se zalepi za ribice
  • masnoća - za prženje
  • soja sos - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Sardine se očiste od inutrica. Ne sklanjajte glavu ribama. Operite i ocedite od vode. Nek sa blago osuše.

Posolite, dodajte prstohvat origana i iscedite četvrtinu limuna. Ostavite da riba ostoji bar 30 minuta.

Pospite sardine brašnom i ispržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane. Čula sam da je sardina ukusna kad je ispržena na masti, ali nisam probala tu varijantu.

Izvadite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Dodatno začinite sardine sa nekoliko kapi soja sosa i servirajte sa čašom omiljenog belog vina ili sa pivom.

Garnirajte sa kriškom limuna.

Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar