Sardine u rerni

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
22/11/2018
"Želite da su hrskave, ali da nisu pržene - evo i recepta "
Priprema70 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno105 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano374
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Posolite veoma dobro prethodno očišćene i dobro oprane sardine i ostavite ih da odstoje 1 sat. Nakon toga ih isperite i stavite ih na štapiće za ražnjiće - koliko mogu da stanu na jedan štapić. Posolite ražnjiće sa malo soli, bibera, a možete da dodate i čili. Poređajte ražnjiće u nauljeni pleh.

Zagrejte malo masnoće u tiganju i propržite veoma kratko u njoj crni i beli luk. Sipajte luk preko ražnjića i dodajte vino u pleh. Stavite pleh u prethodno umereno zagrejanu rernu. Poslužite uz režnjeve limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar