Grgeč sa maslinama i komoračem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/07/2019
"Savršeno jelo od ribe - zdravo i upečatljivog ukusa, obogatite svoj meni sa njim "
Priprema12 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno47 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Filete ribe, očišćene od kože i kostiju operite i dobro osušite. Posolite krupnijom solju sa obe strane.

2. Komorač isecite na pola i svaku polovinu isecite poprečno na tanke ivice. Fine zelene listove takođe iseckajte i odvojite sa strane za posipanje na kraju.

3. Dno pleha namažite maslinovim uljem i rasporedite isečeni komorač i malo posolite. Preko stavite filee grgeča i između poređajte masline i čenove belog luka - neoljuštene i malo izgnječene da puste miris.

4. Pospite preostalim maslinovim uljem i sokom od dve mandarine. Preko ribe poređajte krugove treće mandatine.

5. Pleh stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Pečenog grgeča servirajte toplog u društvu sveže salate ili krompira, a pre nego što servirate pospite iseckanim strukovima komorača.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar