Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kolač od milibrota»Raskošna torta sa Uskršnjim kolačem i domaćim kremom

Raskošna torta sa Uskršnjim kolačem i domaćim kremom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Raskošna torta sa Uskršnjim kolačem i domaćim kremom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Novi život za stare Uskršnje kolače ili kako se priprema savršena torta od Uskršnjeg kolača za manje-više pola sata"

Potrebni sastojci

  • uskršnji kolač - 1 komad, star
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 5 supenih kašika
  • jaja - 3
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 1 kockica
  • puslice - gotove
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo 800 ml mleka da provri. Drugih 200 ml umutimo sa jajima, brašnom i vanilom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Kad mleko provri skidamo ga sa vatre, dodajemo šećer i mešamo dok se ne rastvori. Lagano dodajemo smesu i vraćamo na vatru, neprestano mutimo žicom dok se ne zgusne i ne bude gotovo.

Na kraju dodajemo maslac.

Uskršnji kolač sečemo na kriške i prelivamo kremom od svežeg mleka. Ostavljamo u frižideru na nekoliko sati.

Pre serviranja posipamo tortu od Uskršnjeg kolača mrvljenim puslicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: