Sočni desert sa Uskršnjim kolačem i rumom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/07/2019
"O ho ho i sočan desert sa Uskršnjim kolačem i rumom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • uskršnji kolač - 600 g
  • šećer - 2 šolje
  • esencija ruma - 30 ml
  • vanila - 30 ml, esencija
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 1 1/2 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo Uskršnje kolače na kriške debljine oko 2 centimetra.

Stavljamo na tihu ringlu mleko i šolju šećera. Dodajemo esenciju ruma i vanile. Mešamo, dok se šećer ne istopi. Nakon toga ostavljamo da se ohladi.

Mešamo jaja. Dodajemo im ohlađeno mleko.

Karamelizujemo drugu šolju šećera.

Sipamo karamelizovan šećer na dno posude, u kojoj ćemo spremati kolač. Poređamo odozgo kriške Uskršnjeg kolača.

Na kraju gotovom smesom prelivamo Uskršnji kolač. Pečemo na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar