Kuvane ćuftice od ovčetine

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64063
12/07/2019
"Najbolja primena ovčijeg mesa ostaju ovčije ćuftice po našem mišljenju "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 kg (mleveno)
  • luk - 3 glavice
  • brašno - 100 g, pirinčano
  • peršun - 2 vezice
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo, operemo i narendamo luk na krupno rende i iscedimo od soka. Isečemo peršun na sitno.

Pripremamo mleveno meso od samlevenog ovčijeg mesa, iseđenog luka, peršuna, pirinčanog brašna i soli - po ukusu.

Oformimo ćuftice u lopte. Kuvamo ih u bujonu od kostiju, u koji smo iscedili sok od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar