Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostavitu da odstoji deset minuta.
Za to vreme mikserom umutiti margarin, dodati mast, kajmak, žumanca, belance, posoliti i sve dobro umutiti mikserom. U sve to dodati nadošli kvasac i, postepeno dodajući brašno, zamesiti testo.
Uzimati po malo smese i oblikovati štapiće. Poređati ih u silikonsku modlu za štapiće. Premazati umućenim belancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Preostalo testo premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Seći na štanglice željene debljine. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom, premazati ih umućenim belancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Gotove štapiće izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohlade, servirati i poslužiti.