Dinstan ovčiji but iz okoline grada Elenite

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
13/07/2019
"Da napraviš savršen ovčiji but nije izazov kada imaš pri ruci ovaj isprobani recept "
Priprema100 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno280 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčetina - 1 kg (but)
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 1 koren
  • slanina - 100 g (slana)
  • ulje - 100 ml (loj)
  • biber - 10 zrna
  • aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste otklonili težak miris ovčetine pre toga možete da je marinirate u vinu sa malo sirćeta, karanfilića, bibera i strukova ruzmarina.

Nakon toga osušimo i posolimo ovčiji but i ostavljamo ga da odstoji 2-3 dana na hladnom mestu.

Operemo ga, osušimo krpom i probodemo na nekoliko mesta oštrim nožem.

Isečemo posoljenu slaninu na kriške i uvaljamo u alevu papriku.

U napravljene razreze stavljamo po jedno parčence slanine, čen belog luka i zrno bibera. Ostavljamo but da odstoji jedan sat.

Oljuštimo luk i ogrebemo šargarepu i koren peršuna. Dinstamo ih u masnoći dodajući šolju tople vode i očiji but.

Jelo se poklapa čvrsto poklopcem i dinsta se na umerenoj vatri 2-3 sata.

Gotov but serviramo isčen na kriške.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar