Janija od povrća sa tikvicama i pirinčem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
14/07/2019
"Pravi praznik od povrća za sve koji žele nešto ukusno i sočno "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano839
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite svo povrće, isecite sitno luk i beli luk, šargarepu na krugove, a tikvice, papike i paradajz na kockice. Potopite oprani pirinač u toplu vodu.

U šerpi ugrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk. Dodajte šargarepu i paprike, dinstajte ispod poklopca oko 5 minuta.

Dodajte tikvice i pržite oko 5 minuta na tihoj vatri, dodajte alevu papriku i promešajte.

Sipajte toplu vodu, koliko da pokrije povrće, zatvorite poklopac i ostavite da vri. Nakon što provri, dodajte oceđeni pirinač i promešajte.

Kuvajte janiju dok ne bude gotov pirinač, dodajte paradajz, posolite i pospite biberom po ukusu, ako je potrebno sipajte malo tople vode i ostavite jelo 5 minuta na tihoj vatri.

Skinite šerpu sa vatre i dodajte zelene začine, sitno isečene i maslac, zatvorite poklopac i dinstajte 10 minuta pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar