Način pripreme
Operite patlidžan i isecite na krugove. Stavite u hladnu posoljenu vodu na oko 20 minuta da se ocedi gorak i taman sok.
Za to vreme pripremite preostalo povrće. Operite ga, osušite i isecite na krugove.
Ocedite patlidžan, operite i osušite pamučnom krpom. Tikvice takođe osušite.
U okrugao pleh počnite da ređate povrće, ređajte tikvicu, patlidžan, paradajz, krugove luka i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Dva struka mladog belog luka iseckajte i pospite ratatuj, posolite, prelijte maslinovim uljem i soja sosom, namažite uz pomoć četke da propadne preko poređanog povrća.
Stavite na ratatuj grančice majčine dušice i origano i stavite u rernu na oko 1 sat.
Izvadite, ostavite da se ohladi i ponovo pospite sa preostala dva struka iseckanog mladog belog luka i mirođijom.
Osvežite i ukrasite grančicama majčine dušice i origana.
Veoma ukusno!