Način pripreme
Tikvice operemo i odsečemo drške. Ne ljuštimo ih, sečemo ih na jednake krugove, ja koristim V rende sa debljim nastavkom za krugove.
Isečene tikvice poređamo na čistu pamučnu krpu, odozgo pokrivamo drugom i ostavljamo 15-20 minuta da upije višak tečnosti.
U posudi pomešamo brašno, začine (suvu mirođiju, mlevenu slačicu, beli luk u prahu, biber, so) i lepo uvaljamo svaku tikvicu. Prebacujemo u pleh, obložen papriom za pečenje.
Tikvice poređamo jednu preko druge, ali ne potpuno i prelivamo sa malo ulja. Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni na srednju rešetku dok ne budu gotove (oko 20 minuta).
Možemo servirati pečene tikvice tople ili hladne, po želji prelivene mlečnim sosom.
Ja sam servirala tople, prelivene Raskošnim sosom za sarme i punjene paprike.
Prijatno!