Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Moje uspešne tikvice iz rerne

Moje uspešne tikvice iz rerne

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Moje uspešne tikvice iz rerne
Fotografije: marcheva14
1 / 3
11/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako i vi volite tikvice, em hrskave, em bez mnogo masnoće - evo vam savršne recept za njih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje veličine
  • gauda - ili ementaler, tvrdi sir
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • prezle - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistimo od dva kraja, ne ljuštimo. Svaku tikvicu prođemo kroz rende mandolinu, da dobijemo tanke kriške.

Dobro je da koristimo sir, isečen na kriške, na primer za sendvič koji se prodaje gotov, mekan, elastičan i ne razliva se prilikom pečenja. Sečemo na tri komada.

Na svaku krišku tikvice sipamo so po ukusu i biber, stavljamo tanaku i dugu krišku sira. Uvijamo u rolat, učvsrtimo čačkalicom za zube.

Potapamo u umućeno jaje, a nakon toga dobro uvaljamo u prezle.

Poređamo u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, jedan do drugog svaki rolat.

Posipamo lagano maslinovim uljem i malo mente za raskoš. Mendu nisam dodala, zato što ona gori na toj temperaturi i ostaje jedan crni list, neprijatno.

Uspešne tikivce iz rerne pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Tikvice su odgovarajuće za brzu večeru, ali i za žurku. Prilikom serviranja, vadimo čačkalice ako su za žurku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: