Desert sa kremom i karamelizovanom bundevom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
16/07/2019
"Nežan desert sa aromatičnom bundevom, koja će vas naterati da odložite dijetu za bar još jednu nedelju "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi karamelizujte 30 g šećera. Sipajte gotov karamel na dno posude u kojoj ćete peći bundevu.

Bundevu oljuštite i isecite na parčiće debljine oko 1 centimetar, uvaljajte svako u brašno i poređajte u nekoliko redova preko karamela.

Promešajte jaja sa svežim mlekom, šećerom, vanilom, cimetom i dodajte nalomljene orahe i lešnike.

Prelijte smesom bundevu i odozgo stavite parčiće maslaca. Pecite u umerenoj rerni oko 50-60 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar