Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Jela u đuvečari»Desert sa bundevom u đuvečari

Desert sa bundevom u đuvečari

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Desert sa bundevom u đuvečari
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
16/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Podseća na krem karamel sa bundevom i ni po čemu ne odstupa u ukusu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • bundeva - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite oko 300 g bundeve i narendajte je na najkrupnije rende.

Umutite dobro jaja sa šećerom. Dodajte vanilu i cimet i uz neprestano mešanje dodajte u tankom mlazu sveže mleko.

U dobijenu smesu dodajte na krupno narendanu bundevu. Promešajte i sipajte desert u posudice.

Stavite posudice u posudu za pečenje i sipajte na dno posude za pečenje vodu (oko 300-400 ml).

Stavite u rernu i uključite na 200 stepeni. Pecite na pari dok se desert ne zgusne i ne dobije odozgo zlatastu preplanulost.

Ovaj mlečni desert sa malim parčićima bundeve je mnogo prijatan, posebno ako ga servirate ohlađenog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: