Pileći bataci sa pečurkama i topljenim sirom u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
16/07/2019
"Uvek kada mislimo na dijetu, spremamo ovu đakoniju, i odmah nas prođe želja da gladujemo "
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na sitno i narendamo šaragrepu na sitno rende. Oljuštimo i isečemo pečurke, nakon toga luk, šargarepe i pečurke rasporedimo po šerpi.

Poređamo batake, koje smo prethodno začinili začinima. Sipamo vodu da prekrije batake (pritisnite batake, da odredite koliko vode da sipate), prelijte uljem i posolite.

Peče se na 200 stepeni oko 45 minuta, nakon toga sklonite poklopac i prelijte topljenim sirom, koji ste prethodno pomešali sa malo sosa, pretvorite ga u kašu (najbolje i najbrže bude gotovo u blenderu) i pecite još 20 minuta bez poklopca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar