Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjska kolenica sa belim lukom i šargarepom

Svinjska kolenica sa belim lukom i šargarepom

Svinjska kolenica sa belim lukom i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Mirisna svinjska kolenica, koja se topi u ustima!"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • so
  • aleva paprika
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepe i isecite ih na kolutove. Oljuštite beli luk i prepolovite ga.

Uzmite parče folije. Stavite na njega kolenicu koju ste posolili i premazali alevom paprikom. Dodajte kolutove šargarepe i beli luk.

Pospite uljem i umotajte dobro u foliju. Na isti način pripremite i drugu kolenicu. Stavite ih u rernu i pecite ih oko sat i 15-20 minuta. Kolenice su gotove kada se meso odvaja od kostiju.

Poslužite uz parče limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: