Predjelo od tikvica i sira iz rerne

17/07/2019
"Idealno predjelo, koje je sveže, lagano i veoma jednostavno se priprema "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 236
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo tikvice i isečemo po dužini (kao podmetači) posolimo i ostavljamo da se ocedi. Pečemo sa obe strane kratko na parti grilu ili roštilju.

U posudi u kojoj ćemo pripremati (ja sam pravila u vatrostalnoj činijui) namažemo maslacem dno i ivice i posipamo prezlama. Na dno stavljamo pečene tikvice, preostale uvijamo u rolate i stavljamo uspravno u posude jednu do druge, u svaki rolat stavljamo po malo maslaca.

Prelivamo smesom od belanca i jajeta + mrvljeni sir + pavlaka + mirođija + bibber po ukusu i beli luk u granulama.

Prvo kašikom prelivamo rolate unutra, nakon toga sipamo i preostalu smesu između tako da svuda ima ravnomerno.

Obilno izrendamo kačkavalj i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo (ja sam pekla jelo poklopljeno u vatrostalnoj činiji).

P.S Naravno, ako pripremate u većoj posudi i proporcije će biti drugačije. Gore sam opisala princip i način pripreme kao i sastojke koje ćete korigovati u zavisnosti od proporcija i po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar