Način pripreme
Oljuštimo tikvice i isečemo po dužini (kao podmetači) posolimo i ostavljamo da se ocedi. Pečemo sa obe strane kratko na parti grilu ili roštilju.
U posudi u kojoj ćemo pripremati (ja sam pravila u vatrostalnoj činijui) namažemo maslacem dno i ivice i posipamo prezlama. Na dno stavljamo pečene tikvice, preostale uvijamo u rolate i stavljamo uspravno u posude jednu do druge, u svaki rolat stavljamo po malo maslaca.
Prelivamo smesom od belanca i jajeta + mrvljeni sir + pavlaka + mirođija + bibber po ukusu i beli luk u granulama.
Prvo kašikom prelivamo rolate unutra, nakon toga sipamo i preostalu smesu između tako da svuda ima ravnomerno.
Obilno izrendamo kačkavalj i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo (ja sam pekla jelo poklopljeno u vatrostalnoj činiji).
P.S Naravno, ako pripremate u većoj posudi i proporcije će biti drugačije. Gore sam opisala princip i način pripreme kao i sastojke koje ćete korigovati u zavisnosti od proporcija i po ukusu.